Skip to main content

Podengo, Lucy vår medarbetare

Det är på tiden att vi presenterar företagets absolut främsta charmör – Lucy. En Podengo hund som berikar vår vardag på många vis!

podengo

Att vara hund på ett fartfyllt kontor ställer höga krav på individen, något Lucy fått lära sig att hantera sedan valpben 😉 Hon bjuder oss ofta på  en massa goda skratt och lyckas charma de flesta vi möter. Hon gillar inte att ha tråkigt och gå ut när det regnar.

Den Podengo variant som Lucy är – Pequeno får en mankhöjd på mellan 20-30 cm hög och väntas väga ca 5-6 kg. Men Podengo hunden finns i 3 olika storlekar.

  • Medio (mellan) 40–55 cm, vikt 16–20 kg
  • Grande (stor) 55–70 cm, vikt 20-30 kg
  • Pälssorter, liso (slät) och cerdoso (sträv)

Det har tagit oss ganska lång tid att lära oss alla ord i rasen men oftast säger vi bara Podengo, vilket en del uppfattar som Podenco (en helt annan hundras). Så vill vi vara specifika så säger vi hela namnet och då betyder alltså Liso – släthårig och Pegueno – liten.

Varför behöver en vara specifik? Jo, för att Podengon finns i 3 (S,M,L) olika storlekar och med två olika pälssorter det är lätt att bli förvirrad.

På arbetet får Lucy se till;

  • att kunder blir ordentligt välkomnade
  • att matte håller fasta rutiner i att röra på sig
  • att medarbetarna kommer ihåg det viktiga i livet – leka!

Förutom att arbeta och hänga med på möten älskar hon att resa, hittills har det burit av till Italien, Milano och en hel del andra kringliggande städer. Grekland, Marathon och senast till Spanien, Barcelona.

I ju med att Podengo hundrasen är ganska ovanlig i Sverige startades det ett Community – Podengo in Sweden på Facebook, som är en mötesplats för alla med ett hundintresserade.

Du kan även ta del av hennes vardag på hennes blogg, lucypodengo.se 

 

 

Leave a Reply