Glasögon och solglasögon accessoarer

Första vårtecknet har anlänt till Stockholm. Längre söderut i vårt avlånga land har våren kommit lite längre medan de i norr får vänta en liten stund till. Men vad gör väl det så länge solstrålarna är värmande 😉

Det börjar bli högsäsong att plocka fram solglasögonen och skydda ögonen. Till dem vill du såklart ha en läcker accessoarer. Jag tänkte tipsa dig om ett par glasögonsnören som är den perfekta accessoaren medan andra kan användas både till vardags och till festliga tillställningar.

En typisk accessoar är våra pärlorFinns både som imiterade sötvattenspärlor och även med genuina sötvattenspärlor. Den förstnämnda är fantastik i alla lägen men kan bli lite tung att bära en hel dag.
glasögon accessoar

Därför är mitt bästa tips att kombinera glasögon och solglasögon accessoarer med en lättare variant som t.ex med en läderrem som även den finns i två storlekar. 3mm och 5mm. Den första är tunnare och mer följsam vid leverans medan 5mm är mer markerande och tydlig. Accessoaren hänger snygg med bågarna runt halsen och blir mer följsam med tiden och ju mer du använder dem.

glasögon accessoar

banner2

Allt beror lite på din stil och outfit. Men jag skulle säga att läderremmarna alltid går hem likaså gör våra populära snake-chains.

glasögonsnöre

Även dom i lättare mässings material för den som har lite känsligare hud och behöver vara medveten om metallerna i produkterna. Vid tillverkningen avslutas sista touchen med en högpolering vilket gör att färgen på metallen sitter kvar och ändras inte med tiden. En rekommendation är att aldrig utsätta dem för vatten och andra rengöringsprodukter, utan istället torka av dem med en torr mjuk trasa.

glasögon accessoar

HUR ska glasögon accessoaren användas?

Glasögon och solglasögon accessoarer

Det är bekvämt att alltid veta vart en har sina glasögon när de hänger runt halsen. Har du dem på huvudet, till exempel, kan hårvårdsprodukter skada glasen eller så kan de i värsta fall trilla av och gå sönder. En annan sak som många inte tänker på är att formen på bågens ram ändras då huvudformen är olik från den mellan öronen vilket kan ändra bågens passform.

Fäst silikondelen där armen på glasögonen möter ramen. Fäll sedan in armarna och häng glasögonsnöret runt halsen. Detta ger dina bågar det allra bästa stödet och dessutom hänger glasögonen tryggt runt nacken och du slipper undra var dem tagit vägen. På silikondelen hittar du en liten metallring den är till för att justera med. Följ denna rekommendation så finns det inget som gör att bågarna plötsligt faller till marken och går sönder/repas.

glasögon accessoar

Följ oss på INSTAGRAM för mer inspiration !! Ciao/ Anette, founder ioioi-glasögonsnöre.se

 

 

 

Leave a Reply