Skip to main content

Vilka betalningsmetoder finns det?

Vi som driver IOIOI är också kunder därför tycker vi att det är viktigt att våra kunder hittar det betalningssätt som passar dem bäst och erbjuder därför olika säkra betalningssätt. Vi samarbetar med Klarna som tillhandahåller alla dessa betalningssätt:

Kortbetalning med Visa och Mastercard
Faktura via Klarna Faktura.
Delbetalning hos Klarna
Direktbetalning via Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank

Köpet sker i två steg. I första steget verifierar du ditt köp genom att klicka på ”slutför köp” knappen. Därefter väljer du den betalningsmetod som passar dig. De alternativ som finns är
1. Klarna faktura
2. Klarna konto
3. Kortbetalning eller direktbetalning via banken.

Gör du inget val så är Klarna Faktura det som är förvalt. Alla alternativ är precis lika säkra att använda för dig som kund.

Säker betalning Kortbetalning Visa/Mastercard
För att kunna garantera säkerheten vid kortbetalning så samarbetar vi med Klarna. Det är de som hanterar alla dina kortuppgifter och de uppfyller kraven för PCI-DSS samt använder den teknik som krävs för att garantera din säkerhet vid kortbetalning. Summan debiteras ditt betalkort i samband med att beställningen levereras till dig. Klarna använder betalväxeln som är PCI certfierade. Betalväxeln använder 3D Secure som är en global säkerhetsstandard, framtagen av VISA och Mastercard. Överföringen av kortuppgifter sker med SSL-kryptering.

Säker betalning med faktura
När du lagt till produkter i varukorgen gå vidare till kassa, börja sedan med att fylla i din mailadress, adressuppgifter samt personnummer i kassan och tryck på knappen ”Slutför köp”. Härmed skapas en faktura på ditt köp vilken du får en bekräftelse på via e-post. En mikroupplysning kommer då att göras för att säkerställa dina personuppgifter och godkänna ditt köp. Upplysningen tar cirka 1 sekund. Godkänns inte köpet på faktura så får du ett felmeddelande om detta och möjligheten att istället välja något av de andra betalningsmetoderna, kort eller via direktbetalning.

Har du valt att betala med faktura så skickas den till dig separat via e-post till den e-postadress som du uppgivit, var alltid noga med att ange en giltig och aktuell e-post adress. Tänk på att du behöver inte betala förrän du fått varorna. Det är Klarna som hanterar våra fakturor de kontaktas vid behov på telefon 08-120 120 10.

Villkor för Klarna Faktura
När du betalar via Klarna Faktura handlar du tryggt och enkelt och behöver inte betala förrän du fått hem dina varor. Betalningstiden är 14 dagar från det att vi har skickat dina beställda produkter.

Du har även möjlighet att välja delbetalning om du skapar ett Klarna-konto eller den kampanj som för tillfället råder se Klarna kundservice.
Vid beställning med faktura tillkommer ingen fakturaavgift. Om du glömmer att betala tillkommer en påminnelseavgift på 50 kronor samt dröjsmålsränta på 25,50 %. Vid köptillfället gör Klarna en mikro kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Om det görs får du en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning och Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

Vill du flytta fram förfallodatum på fakturan?
Eftersom det är Klarna som administrerar alla våra fakturor, så kontakta dem på 08-120 120 10 för mer information eller för att be dem flytta fram förfallodatumet. Ha gärna ordernummer och personnummer tillgängligt för att underlätta processen.

Läs gärna mer på www.klarna.se eller ring 08 – 120 120 10

Om du skulle uppleva något problem med din faktura som går ut över din totala shoppingupplevelse hos oss på IOIOI så vill vi gärna att du vänder dig till oss och berättar detta. Maila till info@glasogonsnore.se