Skip to main content

Glasögonsnören och glasögonmodets trender

Vi är inte helt övertygade om att glasögonsnören kommer att göra come-back och bli trendigt inom modevärlden. Vi tror inte att trenden någonsin försvann utan den hoppade över några generationer, som tvillingar!

För att stärka trenden och ta tillbaka de generationer som missade möjligheten att få använda glasögonsnören som en lyxig accessoar till sina bågar, så har vi sedan start tagit fram riktigt snygga kollektioner som du kan värva med bland annat vårens mode trender.

glasögonsnören, senilsnören, senilsnöre, glasögonsnöre

Basfärgerna under våren är ljusgrått, vitt och beigt. Som uppstickare får rosa en renässansperiod och det verkar som om det är något som de flesta modehus tagit till sig. Rosa bär man oavsett stil. Både J Lindeberg och Filippa K dam har nyanser av rosa plagg. Filippa K har valt färgen puderrosa till alltifrån klänningar, blusar till Yoga top. Den rosa trenden har även vi på IOIOI tagit vara på och skapat ett glasögonsnöre i en mjukrosa ton.

Med skolmatten som stakat ut kursen för en av vårens stora trender med väskor i pyramid form, kubiska smycken och konformade detaljer på kläder har vi likaså valt att jobba med glaspärlor i hexagon form och avslutar snöret med välformade döskallar. Döskallar blev trendiga redan 2009 när Alexander McQueen började använda sig av uttrycket i sin design. Det har sedan dess spridit sig som en löpeld till de flesta modehusen och fortsätter starkt att vara en trend i 2015.

glasögonsnöre, senilsnöre, glasögonsnören, senilsnören

Då beigt är en populär basfärg har även vi tagit fram ett glasögonsnöre i beigt läder som avslutas med metalliskt guld i ändarna. Det beiga glasögonsnöret går utmärkt att kombinera med den blommiga trenden. Lika säkert som amen i kyrkan finns det blommor på många plagg och inspirationen  är hämtad från alla möjliga botaniska mönster från ängsblommigt till mormors gamla gardin blommigt på alltifrån skor, plagg och accessoarer. Marinblått, solskensgult och rött är färgerna på textil glasögonsnören som lätt kan kombineras med alla blommor på dina plagg och glasögonbågar. Vackert och med en chic stil piffar du till solglasögonen med någon av de många glasögonsnörena.

glasögonsnören, senilsnören, senilsnöre, glasögonsnöre, glasögonmode

Om du vill vara vågad under våren så bär mer rött, skepparmössa, fluffigt, läppmönster och klackar med strumpor. Vi har tagit vara på att bära mer rött och designat snygga glasögonsnören, en i genuint läder som får dig att se rött. För att få elegans i den röda färgen avslutas läderremmen i guld pläterade hållare.