Skip to main content

Företagshistoria – Glasögonsnöre

Om företaget och visionen?

Vi är ett familjeföretag som arbetat med att ta fram högkvalitativa produkter och accessoarer i 15 år. Sedan 2 år tillbaka har vi inriktningen att ta fram läckert designade mode accessoarer där vårt varumärke fyller ett tomrum på marknaden. Vi hyllar glasögon accessoarer och ger dem sin välförtjänta plats i rampljuset.

Vår visionen är:

Alla kan bära glasögon accessoarer på den internationella marknaden. Glasögonsnöre blir en accessoar som används när en vill lägga till en snygg detalj till din outfit.

Företagshistoria glasögonsnöre bakgrund

företagshistoria glasögonsnöre
Historien är ganska enkel. Jag heter Anette och designar alla produkter och är stolt grundare till varumärket ioioi ( www.glasogonsnore.se ) Jag har sedan några år tillbaka framgångsrikt satt fokus på modevänliga tillbehör för solglasögon och glasögon.
Jag arbetade för ett välkänt optikföretag med att sälja och marknadsföra glasögon och kontaktlinser i butiks ledet. I mötet med kunderna insåg jag att många efterfrågade läckra glasögon accessoarer till sina dyra glasögon och som gick att kombinera med olika looks. Allt som fanns att erbjuda dem i bästa fall var några band som såg ut som något du använder till sport skor.
Inte ens priset för detta ”skosnöre” klingade rätt. När det flesta kunder spenderar mellan 2000 – 5000 kr för ett par sol & glasögon och det enda jag kunde erbjuda var en snodd för en tjuga saknades det resonans samt en exklusiv och stilfull känsla.
Vår tillverkning är i Kina och vi arbetar väldigt nära med ett familjeägt bolag för att säkerställa hög kvalité, design och hållbar utveckling. Alla våra produkter är noggrant handgjorda.

Hur uppfattas glasögonsnören idag och vad tror ni om framtiden?

 
Idag har vi kommit en bra bit på vägen för vi ser att glasögonsnöre uppfattas som en accessoar som stärker och framhäver ens personliga stil. Samtidigt som funktionen att använda glasögonsnöre har ett starkare fäste.
Vi är övertygade om att glasögonsnöre är en modeaccessoar som kommer att få alltmer större utrymme på marknaden. Det är många som efterfrågar variation samtidigt som fler upptäcker glädjen men framförallt att förena funktion med en moderiktig känsla.
Vi jobbar ständigt med att ta fram ny och snygg design och hitta nya partnerskap som stärker vår position på marknaden,
 

Varför ska man använda glasögonsnören?

Det är bekvämt att alltid veta vart en har sina glasögon när de hänger runt halsen. Har du dem på huvudet exempelvis kan hårvårds produkter skada glasen eller så kan dem i värsta fall trilla av och gå sönder. En annan sak som många inte tänker på är att formen på bågens ram ändras då huvudformen är olik från den mellan öronen vilket kan ändra bågens passform. Dessutom slipper du släpa runt på klumpiga fodral.